Kies je geur

Als je een FM Parfum wilt uitkiezen, voor jezelf of voor iemand anders, kun je natuurlijk kijken welke geur van een bekend merk je nu gebruikt en of FM een parfum heeft die hierop geïnspireerd is. Gebruik dan de zoekfunctie in onze webshop. Je kunt hier het merk of het parfumhuis invullen, maar ook een geurfamilie, geurnoot of geurtype. Zo vind je makkelijk je weg in onze collectie.

Weet je niet welke geur iemand gebruikt, en kun je er ook niet (subtiel ­čśë achter komen, kijk dan naar zijn of haar persoonlijkheid of welke hobby's hij of zij heeft. Dan kun je met de ´╗┐´╗┐´╗┐g´╗┐´╗┐´╗┐eurfamilies en de typebeschrijvingen in onze webshop al een heel eind komen! Is hij of zij sportief? Kies dan bijvoorbeeld voor een citrusgeur. Is iemand altijd heel stijlvol en klassiek gekleed of juist heel nonchalant? Het helpt je allemaal om zo de goede keuze te kunnen maken. Bloemenparfums zijn populaire parfumsoorten voor vrouwen, houtachtigen bij mannen. Klassieke geuren zijn ook altijd goed, het zijn niet voor niets klassiekers!

Ook als je het wel eens tijd vindt om voor een andere geur te kiezen of het niet te laten bij ├ę├ęn vaste geur, maar eentje die past bij de gelegenheid, het jaargetijde of hoe je je voelt.ÔÇő Omdat FM Parfums zo betaalbaar zijn, is dat geen probleem!

Parfum Weetjes


Een parfum bestaat uit een percentage geurconcentraat aangevuld met een 'oplosmiddel'. In het geval van FM Parfums is dit alcohol. Het percentage geurconcentraat bepaalt of we het hebben over een Eau de Toilette (5-10%), Eau de Parfum (10-20% of Parfum (20-40%). Bij FM Parfums vind je alleen maar Eau de Parfums en Parfums. Juist omdat onze parfums zo betaalbaar zijn, kunnen wij hiervoor kiezen en kun je nog intensiever en langer genieten van jouw favoriete geur.


Een parfum is opgebouwd is uit 3 soorten 'geurnoten':

  • TOPNOTEN : zijn de geuren die in de eerste minuten dominant zijn, voor de eerste indruk van de parfum, maar vervliegen snel. ( citrus / mandarijn)
  • HARTNOTEN : nadat de topnoten vervlogen zijn komt de ware geur tevoorschijn. Hartnoten zijn de belangrijkste noten van een parfum. Meestal zijn het bloemengeuren (roos/jasmijn).  De geur blijft ongeveer 6 uur te ruiken.
  • BASISNOTEN: Het zijn zware noten die soms tot 24 uur lang een geur af kunnen geven, het zijn rijke diepe geuren zoals honing en sandelhout. Basisnoten worden gebruikt om de hartnoten te versterken.

Parfum Tips

Ruik na het opbrengen van een parfum na 15 min. nog een keertje voordat je een parfum koopt! Waarom? Topnoten vervliegen en de basis-en hartnoten hebben op iedereen een andere uitwerking op de huid. Dan pas weet je hoe de parfum bij jou ruikt! Breng de parfum dus ook altijd op je huid aan en niet op je kleding en ook niet rechtstreeks aan het flesje ruiken.

Let op, want alle geuren van FM zijn Parfums of Eau de Parfums, en dus geen Eau de Toilettes. Je hoeft dus niet teveel aan te brengen en je blijft 'm extra lang ruiken. Wrijf ook nooit met je polsen over elkaar na het aanbrengen! Je wrijft dan de 'geurmoleculen' stuk en dit kan de geur beïnvloeden. Altijd deppen dus of wuiven in de lucht!

Hoe lang je de parfum blijft ruiken hangt ook af van je huidtype: op een vette huid blijft hij langer hangen dan op een droge huid. Heb je een droge huid, kijk dan of je binnen de geurenlijn van FM ook een body balsem kunt kiezen in dezelfde geur.

Om echt te kunnen genieten van je parfum, breng 'm dan op de goeie plek aan:  op je pols, aan de binnenkant van je elleboog, in je nek en achter je oren. De warmte zorgt ervoor dat de geur op deze plekjes goed word verspreid en het beste tot zijn recht komt. Het is dus daarom ook aan te raden om de parfum bijvoorbeeld net na het douchen aan te brengen.

Geniet van je FM Parfum!

Like ons!